Ömer Ekinci
Ömer Ekinci

@omerekinci

7 Tweets 1 reads Feb 08, 2025
Karşınızda 2700 TL'ye araçlara takılması zorunlu tutulan #UTTS
İçinde sadece bir RFID çipi var. Bizim işimiz bu olduğu için size maliyetini söyleyeyim. 5000 adet alırsanız birim 0.15 Dolar yani 5.5 TL
Dışındaki plastik kapağı öyle kalitesiz yapmışlar ki, herhangi bir meslek lisesine gidin oradaki bir öğrenci projesine böyle bir kapak yapsa o dersi geçemez.
Ben bu fotoğrafa bakınca vatandaşa çok büyük bir saygısızlık görüyorum.
Şöyle bağırıyor bu fotoğraf: "Biz bir karar alacağız, maliyetinin 540 katına size satacağız, kaliteli yapmak için hiçbir çabamız olmayacak, siz de mantıklı ya da mantıksız diye sorgulamadan tıpış tıpış gidip taktıracaksınız."
Aracınızı sattığınızda UTTS çipiniz çöpe gidiyor. Siz yeni arabanıza, arabanızı alan da sizin arabanıza yeniden almak zorunda. Oysa RFID çipinin teknolojisinin olayı zaten yeniden programlanabilmesi. #UTTS
Milyonluk araçlarda vida delikleri açılacak. Araba bu vida deliğinden paslanmaya başlayacak ve beş sene sonra paslanmış bir arabanız olacak. Milyarlarca dolarlık zarar iki vidayla başlayacak. Devletimiz araçlarımızın değer kaybını karşılayacak mı? #UTTS
Size hikayenin sonunu söyleyeyim. İki sene sonra UTTS zorunluluğu kaldırılacak, işe yaramadığı anlaşılacak. “Taktırmanıza gerek yok” denilecek. Bizler de kendi arabalarımızı paslandırdığımızla ve maliyetinin beş yüz katına aldığımız çiplerle kalacağız.
Devlet diyor ki “ben akaryakıt istasyonlarındaki kaçağı önleyemiyorum, ey vatandaşım sen bana yardım edeceksin”. “Peki pek kıymetli devletim edeyim tabi ne yapmam lazım?” dediğinizde cevap şu “5 liralık bir çipi 2700 liraya arabanı vidayla delmek suretiyle takacağım. Yetmez, bir de arabayı sattığında o çip çöp olacak ve yeni arabana yeniden alacaksın. Yoksa sana 28 bin TL’ye kadar ceza kesebilirirm.”
Bir dakika ya, hani biz devlete yardımcı oluyorduk, ne ara cezayı biz yedik?
Özelden ona yakın mesaj gelmiş #UTTS montaj işi yapamlardan. "Paylaşımınız çok tuttu altında bizi adres gösterirseniz kazancı paylaşırız" diyorlar. Allah'ım biz nasıl bir zamana düştük. 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
Eskiden de böyle konuları gündeme getirirdim. Hükümetten, ilgili bakanlıktan, bazen bizzat ilgili bakan mutlaka arar, ya bilgi verir ya da araştıracağız derdi. Son yıllarda bu ortadan kayboldu. Topluma hesap vermeyi geçtim " ilgileniyoruz" mesajı verme ihtiyacı bile kalmadı.

Loading suggestions...