BeyazYakaGiyer
BeyazYakaGiyer

@beyazyakagiyer

10 Tweets 2 reads Jun 06, 2024
Bir süredir nakit akış kapsamında şirketleri incelemeye çalışıyorum #bntas dikkatimi çekti. Kendim için aldığım notları paylaşmak istedim. Baştan belirteyim herhangi bir yatırım tavsiyem yok. Amatör araştırma notlarımdır.
1⃣Şirketin iş tanımı bana basit geldi ve biliyorsunuz ben bunu severim. Şirkete bir kaç soru sordum. En fazla dikkatimi çeken içeride hiçbir fonun olmaması ve çok rapor yazılan bir şirket değil. Bu da neden fonların ve araştırmacıların uzak kaldığı konusunda benim için önemli bir soru işareti oldu. Aldığım cevap aşağıda ancak yine de bir değerlendirmesi olan yoruma yazabilir
2⃣ Şirketin faaliyet alanı aslında teneke üretimi. Ben de ilk bakınca yok ya başka bireyler daha vardır dedim ancak ana hattıyla gerçekten teneke işi var. ekstraları da var tabi faaliyet raporunda detayları ve üretimleri yazıyor. Aklıma ilk mevsimsellik geldi ancak sorduğum soruya nazaran böyle bir durum olmadığı belirtilmiş.
3⃣ Şirkete yazılan rapor nerede kim yazdı diye baktım buldum raporu da buraya ekliyorum. İyi bir potansiyel sunulmuş zaman içerisinde bu fiyat yakalanmış
4⃣ Kabaca şirketin piyasa değeri 1.4 milyar, kısa ve uzun vadeli finansal borçlarından nakitlerini ve finansal yatırımları çıkartınca şirketin net borcu eksi çıkıyor ( yani kabaca nakitte). bu rakam 248 milyon tl. 2024/3'ü de hızlıca açıklamış bu arada.
5⃣ Şirketin bu çeyrekteki erittiği stoklar bulunuyor. Dolar bazlı stok grafiği şu durumda.
6⃣ Ambalaj sanayi ortalamsının üstünde bir cari ve likidite oranı bulunuyor (son dönem kesişme var gibi ama emin olmamakla beraber herhalde son çeyrek için ambalaj tarafında açıklayan bir tek #bntas olabilir. bundan böyle kesişme gözüküyor olabilir.)
7⃣ Geçen seneye nazaran iyileşen ne oldu diye yatırımcı ilişkilerine sordum, bence gelişine bir cevap geldi ancak onu da bırakayım.
Şirkette kendi çapımda yatırımım var. verdiğim verileri mümkünse sadece nesnel bilgileri aktardım, fiyat ile alakalı bir değerlendirmem bulunmuyor.
Çekince: Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve gitiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Sizlerin bildiği bilgiler varsa ekleyebilirseniz sevinirim. Bu tarz içerikleri son dönemdeki kötüye kullanımlar nedenile imtina ederek paylaşıyorum. tekrar tekrar hatırlatıyorum herhangi bir tavsiyem yok, hatta bundan önce aldığım smallcap'te zarar ettim :) olası hatalar için lütfen siz de araştırın.
Eğer ilgi gelirse kendi amatör notlarımdan bu tarza benzer bir kaç içerik daha hazırlayabilirim. Okuduğunuz için teşekkürler.
Şirketin ardışık iki senede bedelli yapmışlığı var onu da ekleyeyim

Loading suggestions...