Süleyman amca ilerleyen yaşına rağmen (86) camiye en çok gelenlerden, hâl böyle olunca tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu.
Birkaç yıl önce hanımını kaybetmiş, devletin 65 yaş üstü kimselere verdiği cüzi bir miktar maaşla tek başına geçinmeye uğraşan biri kendisi. +
Birkaç yıl önce hanımını kaybetmiş, devletin 65 yaş üstü kimselere verdiği cüzi bir miktar maaşla tek başına geçinmeye uğraşan biri kendisi. +
Tanıdıkça öğrendim ki sırf cami boş kalmasın diye şehirde çocukları yaşamasına rağmen onların yanına gitmiyor.
9 ay boyunca vazifeli olmayan camiyi her sabah namazında açıp, Mülk suresini okuduktan sonra namazını tek başına veya ara sıra gelen cemaatle kılıp evine dönüyor. +
9 ay boyunca vazifeli olmayan camiyi her sabah namazında açıp, Mülk suresini okuduktan sonra namazını tek başına veya ara sıra gelen cemaatle kılıp evine dönüyor. +
Neden böyle yapıyorsun dememe kalmadan "Hocam güvenebileceğim hiçbir amelim yok, Kur'an okumayı dahi 80 yaşımdan sonra öğrendim. Belki Allah camiyi boş bırakmamam sebebiyle bana merhamet eder" dedi.
Hey gidi Süleyman amca senin gibi zat-ı muhteremler sayesinde Allah bu millete merhamet ediyor.
Loading suggestions...