10 تغريدة 8 قراءة Oct 22, 2023
💭 میگن میکل آنژ موقع ساختن مجسمه بزرگ پیه‌تا، یه جا از کوره در میره میزنه دست و پای مجسمه رو خرد می‌کنه. وقتی ازش میپرسن چرا اینکارو کردی؟ میگه!؛ من یه مجسمه کامل و بی‌نقص میخوام، این اون نیست. جریان، جریانِ کمال‌گراییه که یک کار یا نباید انجام بشه!، یا باید بی‌نقص‌ترین باشه…
💭 خانم نوالا والش (Walsh) از دانشگاه هاروارد مقاله قشنگی داره به اسم "فرار از تله کمالگرایی؛ 7 نشانه و 7 راه حل" که در اون به علائم کمالگرایی و مسیرهایی که میشه از دست اونها خلاص شد اشاره می‌کنه و موافق باشید مروری روی این مقاله قشنگ داشته باشیم...
+ مورد اول؛ استانداردهای غیرواقعی، تا جایی که شروع کردن به سخت‌‌ترین حالت ممکن رقم میخوره. فکر کن یه کمالگرا بخواد پایان‌نامه بنویسه!..🫠
📌اما راه حل؛ وظایف رو تا حد امکان کوچک و بخش بخش کنید و به جای یه کار ایده‌آل روی پیشرفت کار تمرکز کنید. مثلا هر روز دست کم200 کلمه بنویس…
2) تعمیم‌دهی افراطی؛ یک اشتباه مساوی با "من همیشه اشتباه می‌کنم، من یه آدم شکست خورده‌ام، من بدردنخورم" و...
📌 راه حل؛ اینهمه از خودت بد گفتی چی شد!، فقط بدتر. پس شفقت به خود رو شروع کن و توجه به جنبه مثبت کارت رو تمرین کن. یادت نره حرفه‌ای‌ترین متخصص‌ها هم پر از خطا و ایرادن.
3) وسواس داشتن روی کار؛ مدام در حال اصلاح کاره،دلمشغولی زیادی باهاش داره، دائم در حال تغییره و کار حالا، حالاها به دلش نمیشینه!.
📌 راه حل؛ تفکر همه یا هیچ رو به چالش بکش و با تمرین به اندازه کافی خوب بودن، هرجا این فکر اومد تو ذهنت که؛ اکیه،ولی میتونه بهترم هم باشه!. تمومش کن.
4) تفکر فاجعه آمیز؛ یه اشتباه جزئی، یه لغزش کلامی، یه غلط املایی یا هرشکلی از خطا که بازخورد انتقاد آمیزی به همراه بیاره فاجعه‌ست.
📌 راه حل؛ بیا با هم تکرار کنیم که "عالی، دشمن خوبه" و "یه کار خوبِ انجام شده، بهتر از یه کار عالی انجام نشده است" پس، با همه خطاها فقط انجامش بده.
5) دنبال اطمینان خاطر گشتن؛ اینکه اهل مشورت کردن باشی بد نیست!، اما اینکه مدام به دنبال تایید و اطمینان گرفتن از آدم‌ها باشی تا کاری رو پیش ببری خسته‌‍ کننده‌ست.
📌 راه حل؛ از بدون مشورت انجام دادن کارهای ریز با آسیب احتمالی کم شروع کن تا کم کم اعتمادبه‌نفسه شکل بگیره…
6) قبول نداشتن خود و دستاوردها؛ "این که یه کار معمولی بود!، می‌تونست بهتر از این باشه!، شما ایراداش رو نمی‌دونی! الکی داره میگه دلخوشم کنه!"....
راه حل؛ شروع کنید به جشن گرفتن دستاوردها، هرچند کوچک!. پیشرفت از تلاش مداوم حاصل میشه، نه از تلاش برای دست نیافتنی‌ها...
و در نهایت 7) اهمالکاری؛ اونها واسه رسیدن به یه آمادگی مدام در حال عقب انداختنن. رژیم گرفتن، پس‌ انداز کردن، شروع کردن و پیگیری کردن همه به امید یه حال خوب و یه اوضاع بهتر عقب میفتن.
📌 راه حل؛ سخت‌ترین قسمت هرکاری شروعشه، برو و شروع کن اون لعنتی رو...
📌به قول برنه براون؛
کمال‌گرایی مثل یه سپر ۲۰ تنیه که دورتادور خودمون می‌گیریم به امید اینکه ما رو از آسیب محفوظ نگه میداره، «اما در حقیقت، تنها کاری که این سپر میکنه اینه که نمیگذاره دیده شیم». دیده شدن، اشتباه کردن و خجالت زده شدن، بخش غیرقابل گریز زندگیه...
❤️‍🔥 پایان🌱.

جاري تحميل الاقتراحات...