⚡️ Satışların %86 di dolar bazlı ihracatçı şirket,Döviz borcundan 2023/06 da zarar açıkladı.
⚡️2023/09 da ihracatçı ve dolar bazlı satış yaptığından (ortalama kur 27) #mndrs iyi bir bilanço bekliyorum.
⚡2023/06 da dövizi olan,
2023/09 da dövizle iş yapan firmalar öne çıkacak.
⚡️2023/09 da ihracatçı ve dolar bazlı satış yaptığından (ortalama kur 27) #mndrs iyi bir bilanço bekliyorum.
⚡2023/06 da dövizi olan,
2023/09 da dövizle iş yapan firmalar öne çıkacak.
2: Jeotermal sera:
Smyrna seracılığın %79 #mndrs ait.
⚡️2007 yılında Smyrna seracılık 83 + 2012 114 dönüm ilaveyle 200 dönümde üretim yapıyor.
⚡️60 dönümlük yatırım Ekim 2023 de bitiyor.
Şirket talebe yetişemediğiden geçen yıl Antalya'da iki sera kiraladı.
Smyrna seracılığın %79 #mndrs ait.
⚡️2007 yılında Smyrna seracılık 83 + 2012 114 dönüm ilaveyle 200 dönümde üretim yapıyor.
⚡️60 dönümlük yatırım Ekim 2023 de bitiyor.
Şirket talebe yetişemediğiden geçen yıl Antalya'da iki sera kiraladı.
Jeotermal Seracılığın merkezlerinden Denizli de #mndrs arazi hakimiyeti ve sahip olduğu arsalar ve jes santrallerinde kullandığı suyu seralarda kullanılması gb. tecrübelerle bu alanda teşvik ve fırsatları değerlendirmede yine öncü şirketlerden olacaktır.
⚡️%90 ihracat yapıyor.
⚡️%90 ihracat yapıyor.
#mndrs piyasa değeri ise 3.5 milyar.
⚡️Yatırım aşamasında olan
200 mw (Edirne, Bilecik) Res ve 50 mw Antalya GES projesi ÇED raporu başladı.
⚡️24 mw lik Tosunlar 2 jes,finansman görüşmeleri devam ediyor.
⚡️Piyasa değerinin iki katı yenilebilir enerji yatırımı yapacak.
⚡️Yatırım aşamasında olan
200 mw (Edirne, Bilecik) Res ve 50 mw Antalya GES projesi ÇED raporu başladı.
⚡️24 mw lik Tosunlar 2 jes,finansman görüşmeleri devam ediyor.
⚡️Piyasa değerinin iki katı yenilebilir enerji yatırımı yapacak.
#mndrs ve aktur gyo portföyünde imar ve iskanlı bir çok arazi mevcut.
⚡️Aşağıda resimde arazileri mevcut olan bilançoda 400 milyon değer biçilen arazilerin iskan durumunu yatırımcı ilişkilerine sordum.
Cevap hepsi iskanli
⚡️Bu arsalardan milyarlık projeler çıkar trademark gibi.
⚡️Aşağıda resimde arazileri mevcut olan bilançoda 400 milyon değer biçilen arazilerin iskan durumunu yatırımcı ilişkilerine sordum.
Cevap hepsi iskanli
⚡️Bu arsalardan milyarlık projeler çıkar trademark gibi.
#mndrs
⚡️Aktur gyo nün %50 si Akp li Eski Bakan ve İzmir adayı Nihat Zeybekçinin.
Buda Denizli ve İzmir'de siyasi güç anlamı taşıyor.
⚡️Gerek imarlı arsalarda yeni projeler gerekse de Denizli ve Manisa'da ki tarım arazileri jes ve jeotermal için kullanılmaya müsait araziler.
⚡️Aktur gyo nün %50 si Akp li Eski Bakan ve İzmir adayı Nihat Zeybekçinin.
Buda Denizli ve İzmir'de siyasi güç anlamı taşıyor.
⚡️Gerek imarlı arsalarda yeni projeler gerekse de Denizli ve Manisa'da ki tarım arazileri jes ve jeotermal için kullanılmaya müsait araziler.
Sektörel değerleme sonrası gelelim mali tabloya.
Doların %35 arttığı son çeyrek 315 milyon kur farkı zararı yazdı.
Hem döviz borcunun azalmasi hemde dövizin faiz artırımlari sonucu dizginlemesi ,tahsisliden gelen 250 milyon ve ihracatçı şirket olması nedeniyle bilanço düzelecek.
Doların %35 arttığı son çeyrek 315 milyon kur farkı zararı yazdı.
Hem döviz borcunun azalmasi hemde dövizin faiz artırımlari sonucu dizginlemesi ,tahsisliden gelen 250 milyon ve ihracatçı şirket olması nedeniyle bilanço düzelecek.
Muadillerine göre #mndrs
4: Tosunlar 2 Jes (24Mw)
5. 3 Ayrı Depolamali Elektrik Üretim Tesisi (200mw Res + 50mw Ges) lisans ve yatırım
6:Karbon sertifikası satışı(son çeyrek)
7: Trademark pi Bornova daire teslimi(Ocak)
8:Badinci jes yatırımı
#mndrs
5. 3 Ayrı Depolamali Elektrik Üretim Tesisi (200mw Res + 50mw Ges) lisans ve yatırım
6:Karbon sertifikası satışı(son çeyrek)
7: Trademark pi Bornova daire teslimi(Ocak)
8:Badinci jes yatırımı
#mndrs
Bu yatırımlarin meyvesi #mndrs en geç 2024/03 bilançoda görülecek.
⚡️Taredemark pi Bornova bilancoda şuan yatırım amaçlı gayrimenkullerde 208 milyon görünüyor.
⚡️2024 ilk çeyrek tahmini 1.6 milyar daha değerlenecek ve bu net kara yansıyacak.
Bunu özellikle sordum.
Cevap bu:
⚡️Taredemark pi Bornova bilancoda şuan yatırım amaçlı gayrimenkullerde 208 milyon görünüyor.
⚡️2024 ilk çeyrek tahmini 1.6 milyar daha değerlenecek ve bu net kara yansıyacak.
Bunu özellikle sordum.
Cevap bu:
#mndrs 2023/09 da 350 milyon,2023/12 de 500 milyon,
2024/03 2 milyar,
2023/06 da 600 milyon kar beklentimle 1 yıllık kâr 3.45 milyar olacak ve bugünkü piyasa değeri kadar kar yazıp fk 1,pd/dd 0.5 olacak.
⚡️Tekstil,tarım,yenilebilir enerji ve GYO pd/dd 1 in altında hisse yok.
2024/03 2 milyar,
2023/06 da 600 milyon kar beklentimle 1 yıllık kâr 3.45 milyar olacak ve bugünkü piyasa değeri kadar kar yazıp fk 1,pd/dd 0.5 olacak.
⚡️Tekstil,tarım,yenilebilir enerji ve GYO pd/dd 1 in altında hisse yok.
Geleceğe yönelik beklentiler:
#mndrs
⚡️Şirket 200 RES ,50 GES 24 jes olmak üzere piyasa değerinin 2 katı 8 milyar TL yatırım yapacak.
Bu faiz ortamında bunun borçla yapılması mantıklı değil,doların hareketli olması yurtdışı kredi riskini zorlar.
Bununla ilgili seçenekler mevcut+
#mndrs
⚡️Şirket 200 RES ,50 GES 24 jes olmak üzere piyasa değerinin 2 katı 8 milyar TL yatırım yapacak.
Bu faiz ortamında bunun borçla yapılması mantıklı değil,doların hareketli olması yurtdışı kredi riskini zorlar.
Bununla ilgili seçenekler mevcut+
Son olarak Patron kötü.
Evet,Onun icin #mndrs ucuz.
Yanlız bu defa iş başka.
Çünkü pay satisi, bedelli yerine bu defa cebinden 250 milyon koyup 9.25 den 27 milyon mal aldi.
Bu kadar parayı faize değil buraya yatırdı,%70 enflasyon olduğu ülkede
17 aşağısı ona zarar.
Banane.
Y.T.D
Evet,Onun icin #mndrs ucuz.
Yanlız bu defa iş başka.
Çünkü pay satisi, bedelli yerine bu defa cebinden 250 milyon koyup 9.25 den 27 milyon mal aldi.
Bu kadar parayı faize değil buraya yatırdı,%70 enflasyon olduğu ülkede
17 aşağısı ona zarar.
Banane.
Y.T.D
Loading suggestions...