ICT'nin (bence) son zamanlardaki en önemli bu tweetini bir de kendimce görsellerle açıklamak istiyorum.👇
Açıklamamı #AUDUSD'nin gerçek grafiği üzerinden yapacağım.
1M grafiğe baktığımızda orderflow bariz bir şekilde bearish. Bu durumda Bearish PD Array'lerin çalışıyor olmasını bekleriz ki fiyat 1M +OB den tepki almış:
1M grafiğe baktığımızda orderflow bariz bir şekilde bearish. Bu durumda Bearish PD Array'lerin çalışıyor olmasını bekleriz ki fiyat 1M +OB den tepki almış:
Bu durumda bir sonraki haftanın da bearish devam etmesini ve fiyatın bulunduğumuz haftanın low'unu hedeflemesini hatta daha da aşağılarda bulunan equal-low'ları hedeflemesini bekleyebiliriz.
Peki nerede işleme giriyoruz?
Tabi ki "Opposing Price Delivery" bölgesi yani 1D fvg'mizde yani kırmızı ile işaretli bölgede.
Ben mmxmtrader'ın öretisi doğrultusunda 1D PD Array de, 1h MSS arıyorum. Daha düşük zaman dilimi yanıltıcı olabiliyor.
Tabi ki "Opposing Price Delivery" bölgesi yani 1D fvg'mizde yani kırmızı ile işaretli bölgede.
Ben mmxmtrader'ın öretisi doğrultusunda 1D PD Array de, 1h MSS arıyorum. Daha düşük zaman dilimi yanıltıcı olabiliyor.
Loading suggestions...