13 Tweets 7 reads Aug 14, 2023
ICT'nin (bence) son zamanlardaki en önemli bu tweetini bir de kendimce görsellerle açıklamak istiyorum.👇
Açıklamamı #AUDUSD'nin gerçek grafiği üzerinden yapacağım.
1M grafiğe baktığımızda orderflow bariz bir şekilde bearish. Bu durumda Bearish PD Array'lerin çalışıyor olmasını bekleriz ki fiyat 1M +OB den tepki almış:
Grafiğimizi haftalığa düşürdüğümüzde yine bearish orferflow yönünde fiyatın 1W +OB den tepki aldığını ve bir önceki haftanın en düşük fiyatının (PWL) altında kapanış yaptığını görüyoruz.
Bu durumda bir sonraki haftanın da bearish devam etmesini ve fiyatın bulunduğumuz haftanın low'unu hedeflemesini hatta daha da aşağılarda bulunan equal-low'ları hedeflemesini bekleyebiliriz.
Grafiğimizi günlüğe aldığımızda şu tablo ortaya çıkıyor👇
Şimdi günlük grafikte ICT'nin bahsetmiş olduğu bölgeleri buluyoruz.
Opposing Price Delivery: yani bu grafikte 1D fvg
Weekly DOL: yani bu grafikte ssl
Artık fiyatın asıl gideceği Draw On Liquidity (DOL) yönünü manipüle edip ters yöndeki PD Arrayimize (1D fvg) gelmesini ve oradan asıl yönüne devam etmesini bekliyoruz.
"Wait For Opposing Price Delivery"
Ve...
Peki nerede işleme giriyoruz?
Tabi ki "Opposing Price Delivery" bölgesi yani 1D fvg'mizde yani kırmızı ile işaretli bölgede.
Ben mmxmtrader'ın öretisi doğrultusunda 1D PD Array de, 1h MSS arıyorum. Daha düşük zaman dilimi yanıltıcı olabiliyor.
Fiyat 1D Price Delivery alanımıza geldiğinde grafiğimizi 1 saate alıyoruz
Ve daha yakından bakıyoruz: Ta ki "Displacement In Direction Of Weekly DOL" görünceye kadar...
Burada 1h MSS yaptıran ve Premium bölgede bulunan (renkler ters olmuş pardon) fvg bizim short yönlü entry bölgemiz...
Bu tarz işlemlerde ben Take Profit bölgemi belirlerken ek konfirmasyon olarak Standart Deviation da kullanıyorum. -2 / -2,5 aralığına denk gelen bir likidite varsa orayı hedefliyorum. fvg entry noktam oluyor ve swing high da Stop seviyem.
Ve sonuç: 2,67R

Loading suggestions...