8 Tweets 39 reads May 25, 2023
📌 DOĞRU KULLANIM İLE BAŞARI YÜZDESİNİ ÖNEMLİ DÜZEYDE ARTTIRACAK BİR STRATEJİ
🔷 Likidite ve Momentum Birlikte Kullanımı
🔹Momentum, fiyat değişimlerinin hızı ve gücünü ifade eden bir kavramdır.
🔹Likidite, stop emirlerinin yoğun olduğu ve paranın el değiştirdiği bölgelerdir.
⬇️
🔹Momentum kullanırken bu ayrıma dikkat edelim;
- Momentum çizgisi sıfırın üstündeyken, sıfırdan uzaklaşması, momentumun yükseldiğini gösterir.
- Sıfırın altında, sıfırdan uzaklaşmasıda momentumun yükselmesi demektir.
- Momentum her iki alanda sıfıra yaklaştıkça düşer.
⬇️
🔸Grafikte likidite temizliğinin ardından momentumun düştüğünü gözlemliyoruz.
🔸Bu bize fiyatın gücünü kaybettiğini ve likidite temizliğinin sağlamlığını ve fiyatın düşüşe meyilli olduğunu gösterir.
⬇️
✅ BAŞARILI İŞLEM ÖRNEĞİ
🔸Bu şekilde bir keşiften sonra, likidite temizliği üstüne stop koyup diğer price action konseptlerine hedef alarak short işlem almak, başarılı işleme bir örnektir.
#Ethereum
⬇️
🔸Bu örnekte likidite temizliği olduğu için normal şartlarda long işlem düşünebiliriz fakat "momentumun yükselmesi" , bize fiyatın daha fazla likiditeye ihtiyacı olduğunu gösterir.
🔸Akabinde fiyat daha aşağı alanlardan likidite almak için düşüş göstermektedir.
⬇️
🔸Fiyatın daha aşağılarda likidite temizliğinden sonra "Momentum düşüş" göstermektedir ve bu bize fiyatın artık likiditeye ihtiyacı olmadığını ve yükselmeye meyilli olduğunu gösterir.
⬇️
✅ BAŞARILI İŞLEM ÖRNEĞİ
🔸 Likidite temizliği ve Momentum düşüşü keşfi ile likidite altı stoplu long işlem açmak, başarılı bir işlem örneğidir.
⬇️
-Likidite temizliği&Momentum düşüşü birlikte gözlemlenirse, fiyatın daha fazla likiditeye ihtiyacı olmadığını,
- Likidite temizliği&Momentum yükselişi gözlemlenirse, fiyatın likiditeye ihtiyacı olduğunu gösterir.
Bu, olasılığı yüksek bir varsayımdır. Kesinlik içermemektedir.

Loading suggestions...