دیکتاتور حانیه
دیکتاتور حانیه

@hanieh35

9 تغريدة 2 قراءة Mar 30, 2023
ببینین شما هم این حس رو تجربه کردین یا الان دارینش: «یه احساس خیلی دردناک یا تجربه باور به اینکه ما پر از ایراد هستیم و بنابراین لیاقت عشق یا تعلق داشتن رو نداریم» اگه جوابتون مثبته، شما دچار احساس شرم هستین
دکتر براون، یه محققه که سالهاست که روی پدیده شرم،اسیب پذیری وتفاوتهاش در
زنان و مردان تحقیق میکنه و یه تد تاک خیلی خوب داره. اونجا یه داستانی رو تعریف میکنه که من رو به فکر فرو برده که شرم رو برای خودم به عنوان یک زن چطور میبینم و مردان اطرافم رو چطور قضاوت میکنم.
دکتر براون میگه برای زن، شرمندگی اینه که باید همه کارها رو خودش انجام بده، همه رو بدون
نقص انجام بده، و نذاره کسی ببینه که داره سختی میکشه یا مشکلی داره. برای زنها، شرم شبکه‌ای از انتظارات متناقضیه که شخصیتش رو شکل میدن.(مثل همزمان همسر و مادر و دختر و کارمند نمونه بودن بدون خستگی و با لبخند و خوش اخلاقی، در حالی که هیکلت بی نقصه، خونه‌ت تمیزه، درامدت بالاست ولی
همزمان طوری رفتار میکنی که همسرت حس کنه مرد و رییس زندگیه).
برای مردها تعریف شرم این نیست، برای اقایون یک تعریف برای شرم وجود داره:«ضعیف دیده نشو»
داستانی که دکتر براون تعریف میکنه و یک‌ جمله‌اش من رو خیلی تحت تاثیر قرار داد اینه:
دکتر براون‌میگه من ۴سال اول تحقیقم رو روی مردان
هیچ مطالعه‌ای نکردم.یک روز بعد از یک برنامه امضای کتاب، یه مردی به من گفت: من از حرفهایی که درباره شرم زدین خیلی خوشم اومد، فقط کنجکاوم چرا از مردان نگفتین؟
من گفتم: من روی مردان تحقیق نمیکنم.
اون مرد گفت:خوب این راحته!شما به ما مردا میگین که حرف بزنیم، اسیب پذیر باشیم، احساسمون
رو نشون بدیم، ولی اون زن و دخترهای من رو میبینی اونجا که تو براشون کتابت رو امضا کردی؟ «اونها ترجیح میدن که من روی اسب سفیدم بمیرم تا ببینن که از روی اسب افتادم»
ما وقتی که به اسیب پذیریمون اعتراف میکنیم خیلی چیزها رو بعدش باید تحمل کنیم،نه فقط از طرف مردای دیگه، بلکه زنهای زندگی
ما به همون نسبت بهمون سختگیری میکنن.
داشتم فکر میکردم وقتی ما میخوایم از شوهر یا پدر تعریف کنیم، جزو محاسنش میگیم کوهی بود که با وجود مشکلات، محکم ایستاد ونذاشت ما از رنجها و دردهاش بدونیم، ولی ایا این واقعا حسنه؟ همونطور که زنی که از صبح که بیدار میشه دور خودش میچرخه که
همه چیز زندگیش بدون نقص باشه، به خونه،بچه ها، کار و همسرش میرسه، پر از شرمه که چرا همچنان همه چی عالی نیست و چرا خودش خسته است یا خوشحال نیست، مرد هم وقتی زیر هجوم مشکلاته یا وقتی خیلی خسته میشه به خاطر اینکه حس میکنه ضعیفه احساس شرم میکنه.
دکتر براون میگه شرم با وجود سه عنصر رشد
میکنه: سکوت، قضاوت و در خفا نگه داشتن و پادزهرش فقط و فقط همدلیه. این که هر دو جنس سعی در درک احساس هم رو داشته باشن به جای قضاوت کردن همدیگه. قویترین کلماتی که میتونی از یک نفر بشنوی وقتی که داری رنج میکشی اینه: من هم همینطور (نه من از تو بدبختترم!)
ted.com

جاري تحميل الاقتراحات...