دیکتاتور حانیه
دیکتاتور حانیه

@hanieh35

8 تغريدة 1 قراءة Mar 30, 2023
برای تسلی دادن عزیزی در غم جستجو میکردم که چی باید گفت و چه جوری باید با کسی که عزاداره یا ناراحته صحبت کرد که به مقاله جالبی رسیدم درباره چیزهایی که «نباید» گفت. اگر کسی اطرافتون هست که این روزها داغدیده است، یا در شرایط بد و ناراحت کننده‌ایه شاید این بهتون کمک کنه
-مرگ و عزاداری چیزهاییه که صحبت درباره‌شون ما رو معذب میکنه. یکی از اصطلاحاتی که باید سعی کنیم ازش دوری کنیم شروع جمله با کلمه «حداقل»ه. مثلا: حداقل دیگه الان درد نمیکشه. یا حداقل تونستی بری برای بار آخر ببینیش! یادتون باشه وظیفه شما نیست که کسی که عزاداره رو سرحال بیارین یا بهش
بگین میشد از این بدتر باشه!
-از فرد عزادار که عزیزش رو در اثر مثلا سرطان از دست داده نپرسین: سیگار میکشید؟ یا اگر تصادف کرده نپرسین کمربندش رو بسته بود؟دلیل این سوالها مشخصه که کسی که این سوالها رو میپرسه در ناخوداگاهش سعی میکنه بین خودش و کسی که فوت کرده فاصله ایجاد کنه،
مطمئن بشه اتفاقی که برای فرد در گذشته افتاده برای اون نمی‌افته و به یه قاعده و قانونی که به اشفتگی زندگی سامان بده برسه ولی این سوالها در حالی که تا حدی غیر مستقیم فرد درگذشته رو سرزنش میکنه، به کسی که عزاداره هم کمکی نمیکنه.
-«من فکرش رو هم نمیتونم بکنم». چرا میتونین. اگه بخواین
میتونین تصور کنین. با گفتن این جمله مسئولین مکالمه رو از روی دوش خودتون برمیدارین.شما فقط در حالی میتونین همدردی کنین که به خودتون اجازه بدین تصور کنین و در مقابل، فرد عزادار هم بتونه احساس امنیت کنه که حسش رو با شما به اشتراک بذاره.
-«تو خیلی قوی هستی». گفتن به یه نفر که قویه
در حالی که خودش حس میکنه در هم شکسته است، باعث میشه فکر کنه یه مشکلی داره که غمگینه. در حالیکه فکر میکنین دارین ازش تعریف میکنین، در حقیقت دارین بهش میگین چه حسی داره به جای اینکه احازه بدین اون خودش از حسش بهتون بگه.
-«اگه کاری ازم برمیاد به من بگو» فرد عزادار به اندازه کافی
فکر و خیال داره که گذاشتن بار اینکه فکر کنه و ببینه شما میتونین براش چی کار کنین روی شونه‌ش واقعا زیادیه. براش غذا ببرین، توی کارهای روزمره‌ای که داره کمکش کنین و کنارش وقت عزاداری حضور داشته باشین
در آخر شاید بهترین و ساده‌ترین چیزی که بتونین بگین اینه:«نمی‌دونم چی باید بگم ولی
اگر خواستی برای تو اینجا هستم». احتیاجی نیست سکوت رو بشکنید فقط حضور داشتن و بودن کنار عزیزتان وقت عزاداری بهترین کمکیه که میتونین بهش بکنین.
psychologytoday.com

جاري تحميل الاقتراحات...