امدادگران انقلاب
امدادگران انقلاب

@emdadgarane401

8 تغريدة Jan 17, 2023
سندرم گناه بازمانده
هنگامی رخ می‌دهد که عزیزی که با ما هم‌مسیر و هم‌قدمه دچار آسیب جدی شده یا جانش را از دست میده و ما سالم می‌مانیم
در این شرایط گویی از اینکه زنده و سالمیم شرمنده ایم و از خودمان می‌پرسیم:
چرا من باید الان غذا بخورم درصورتی‌که او نمی‌تواند؟
۱
#مهسا_امینی
چرا باید در تختخواب راحت بخوابم وقتی او نمی‌تواند؟
چرا من باید لبخند بزنم، استراحت کنم، آرامش داشته باشم وقتی او از اینها بی‌بهره است؟
علائم گناه بازمانده
هجوم وتکرار افکار ناراحت‌کننده،احساس گناه و درماندگی،مشکل خواب،بی‌اشتهایی، پرخوری عصبی،غم، اضطراب، تحریک‌پذیری و خشم شدید و
۲
کابوس و در مواردی افسردگی و حتی افکار خودکشی
ممکنه بسیاری از ما در این روزها، به علت آسیب نزدیکانمان یا شنیدن اخبار ناگوار از هم‌قطارانمان بعضی از این احساسات را تجربه کنیم
حال سوال اینجاست چطور می‌شه این احساسات را مدیریت کرد؟
۳
#مهسا_امینی
احتمالاً این روزها همگی با این عبارت آشنایی داریم:
“ما مقصریم"
درصورتی‌که اولین نکته‌ای که باید به خود یادآور شیم اینه که آیا این جمله درسته؟ و بپرسیم که “مقصر اصلی کیه؟”
می‌بینیم که کسی که باعث این تلفات و خسارات شده، ما نیستیم!
پس به‌جای سرزنش خود،
۴
احساساتمان را بشناسیم، بروز بدیم و به آن مسیربدیم
به خود یادآوری کنیم:
کاملاً حق داریم احساس خشم، غم، سوگ، ناامیدی و رنج داشته باشیم. این احساس‌ها را بروز دهیم و در مورد این عواطف با اطرافیان نزدیک صحبت کنیم
این کار به ما کمک می‌کند اصلی‌ترین تفکرات و احساساتمان را بشناسیم و
۵
غرق در شرم و گناه نشویم، به عبارتی با برون‌ریزی، به روان‌مان کمک می‌کنیم تا هسته‌ی اصلی درد را بشناسد
مدیریت خشم:
در حد توان در مسئولیت اجتماعی مشارکت بیشتر داشته باشیم و سعی کنیم مسئولیتی که به عهده می‌گیریم با تاب‌آوریِ روان‌‌مان تناسب داشته باشد که موجب اضطراب بیشتر نشود
۶
"یقین داشته باشیم نقش ما در این مسیر، منحصربه‌فرد است و هیچ‌کس دیگری از عهده‌ی آن برنمی‌آید"
پس خود را با دیگران مقایسه نمی‌کنیم! ولی الگوبرداری میتوان کرد
اگر باور داشته باشیم که می‌توانیم اقدام مؤثری در قبال موضوع انجام دهیم، خشم ما تبدیل به انگیزه برای تلاش بیشتر می‌شود و
۷
هر چه این خشم بیشتر شود، انگیزه و پشتکار ما در آن مسیر افزایش خواهد یافت
جدی بگیریم:
اگر افکار خودکشی در ذهن داریم حتماً حتماً حتماً از متخصص روان‌شناس یا روانپزشک کمک بگیریم
پایان
#مهسا_امینی

جاري تحميل الاقتراحات...