Yarın saat 15:30’da açıklanacak ABD Enflasyon verisindeki beklentim gerilemedir!
Geçen ay 9.1 seviyesinde bulunan enflasyon, 8,5 seviyesinde açıklanmasıdır!
1924 yılında gününüze ABD enflasyon verisinin büyük resmini paylaşıyorum! Majör düşen kanalın tepesindedir!
1/8
Geçen ay 9.1 seviyesinde bulunan enflasyon, 8,5 seviyesinde açıklanmasıdır!
1924 yılında gününüze ABD enflasyon verisinin büyük resmini paylaşıyorum! Majör düşen kanalın tepesindedir!
1/8
Enflasyonu arttıran üç majör faktör bulunmaktadır!
1-)Emtia Fiyatlarında artış
2-)Tederik Zincirinde ki aksaklıklar
3-)Geniş para arzı (Bilanço Balonu)
1-)Emtia endeksi Haziran ayında 136 seviyesine ulaşarak zirve yapmıştı ve ardından 108 seviyesine geriledi!
3/8
1-)Emtia Fiyatlarında artış
2-)Tederik Zincirinde ki aksaklıklar
3-)Geniş para arzı (Bilanço Balonu)
1-)Emtia endeksi Haziran ayında 136 seviyesine ulaşarak zirve yapmıştı ve ardından 108 seviyesine geriledi!
3/8
2-) Tedarik Zincirinde ki aksaklıklar büyük ölçüde giderildi. Sebebi ise Covid-19 pandemi etkisinin azalmasıdır!
3-)Geniş para arzı FED bilonçada daralmaya gitti. (Yeterli bir daralma tabi değil) Kronikleşmiş bir problemdir! Kolay kolay çözüleceğini düşünmüyorum!
4/8
3-)Geniş para arzı FED bilonçada daralmaya gitti. (Yeterli bir daralma tabi değil) Kronikleşmiş bir problemdir! Kolay kolay çözüleceğini düşünmüyorum!
4/8
Benim beklentim enflasyonda gerilme olacağı yönünde, Temmuz ve Ağustos Enflasyon verisinde gerileme beklentim NETTİR! Temmuz ayında gerileme gördük!
Şimdi sıra Ağustos ayı enflasyon verisinde gerileme görmek!
Piyasa etkisi oldukça pozitif olacaktır. Art arda 2 gerileme!
6/8
Şimdi sıra Ağustos ayı enflasyon verisinde gerileme görmek!
Piyasa etkisi oldukça pozitif olacaktır. Art arda 2 gerileme!
6/8
ABD Enflasyon verisinde üst üste 2 gerileme yatırımcılar tarafından “Enflasyonda zirve görüldü” söylemleri coşku yaratacaktır!
Güçlü ve sert RALLİ yaşanacaktır!
7/8
Güçlü ve sert RALLİ yaşanacaktır!
7/8
Bitcoin’de kısa vadeli bakacak olursak ilk olarak 25.230$ sonrasında 28.800$ enflasyon verisi sonrası hedefleyecektir!
SON!
SON!
Loading suggestions...