JrKripto
JrKripto

@JrKripto

10 Tweets Feb 26, 2023
FED bugün ne yapar? Ne yapamaz?
Ayrıntılı olarak görüşmelerimi paylaşayım!
Öncelikle FED’in bugün 75 Baz puan faiz arttırmasını beklerim!
(1)
Mayıs ayı FED toplantısında 75 baz puan arttırımın gündemlerinde olmadığını belirtmişti. Haziran ayında 75 Baz puan faiz arttırarak piyasalarda ciddi bir korku ve tedirginlik yaratmıştır! Devamında ise RESESYONU ciddi anlamda hortlatmıştır!
(2)
Piyasada bulunan sözde saygın kurumlar Goldman Sachs, Jp Morgan, Merrill Lynch FED’in 100 Baz puan arttıracağı görüşlerini paylaşıp bu beklentiyi yaratmıştır. Bildiğiniz üzere bu gibi kurumlar benim benzetmemle TETİKÇİLİK görevini yerine getirmiştir.
(3)
FED piyasaları bu şekilde yönetir, TETİKÇİLERİ ile beraber beklenti yaratır, FED çıkar daha güvercin olup 75 baz puan arttırır. Sıkılaştırma işini piyasaya yaptırmış olur! Yıllarca bu durum değişmedi.
(4)
Gelelim Enflasyon ve Resesyon paradoksuna bir tarafta yüksek enflasyon bir tarafta Resesyon korkusu. İlk çeyrek ABD büyüme verisi 1,4 oranında zayıflayarak küçüldü, art arda 2. Çeyrek büyüme verisi de negatif gelme durumunda bunun adı literatürde RESESYONDUR!
(5)
Şimdi soruyorsunuzdur FED ne yapacak bu durumda? Enflasyonu düşürmeye çalışıp Resesyonu kabul mu edecek diye?
HAYIR!
FED ne şiş yansın ne kebap yansın felsefesi doğrultulsunda Enflasyonu zamana yayarak düşürmeye çalışacaktır.
(6)
Beklentim 75 baz puan artıştır bugün. Ağustos ayında açıklanacak Temmuz enflasyon verisinde gerileme bekliyorum. Tedarik zincirinde düzelme covid-19 pandemisinin etkisinin azalmasıyla birlikte. FED’in politika değişikliğine gitmesini bekliyorum!
(7)
Bitcoin tarafında FED’in uyguladığı sıkı para politikası sert fiyatlanmıştır. Ancak sert inen Hersey sertte çıkar. Ağustos-Eylül aylarında bu denklem doğrultusunda DXY ve US10Y Düşüşlerin gerçekleşmesi Bitcoin ve ABD borsalarında RALLİ bekliyorum. Bu FİNAL olacaktır!
(8)
2022 yılı içerisinde; 2008 Mortgage Emlak krizi sonrasında FED’in fütursuzca bastığı dolarların dünya bedelini ödeyecektir. Bilanço balonu patlayacaktır. Ancak öncesinde son bir RALLİ! SON bir MAL DAĞITIM evresi, SON Bir coşku dönemi bekliyorum!
Sonrasında ise Büyük TUFAN!
(9)
Bu akşam saat 20:45’de canlı yayında sizlerleyim, ayrıntılı olarak stratejimizin üzerinden geçeceğiz! Faiz kararını ve Powell’ın basın açıklamasını değerlendireceğiz!
Sevgi ve saygılarımla Bu akşam 20:45’de görüşmek üzere!
-JrKripto

Loading suggestions...