Enflasyonu arttıran üç majör faktör bulunmaktadır!
1-)Emtia Fiyatlarında artış
2-)Tederik Zincirinde ki aksaklıklar
3-)Geniş para arzı (Bilanço Balonu)
1-)Emtia endeksi Haziran ayında 136 seviyesine ulaşarak zirve yapmıştı ve ardından 111 seviyesine geriledi!
2/7
1-)Emtia Fiyatlarında artış
2-)Tederik Zincirinde ki aksaklıklar
3-)Geniş para arzı (Bilanço Balonu)
1-)Emtia endeksi Haziran ayında 136 seviyesine ulaşarak zirve yapmıştı ve ardından 111 seviyesine geriledi!
2/7
2-) Tedarik Zincirinde ki aksaklıklar büyük ölçüde giderildi. Sebebi ise Covid-19 pandemi etkisinin azalmasıdır!
3-)Geniş para arzı FED bilonçada daralmaya gitti. (Yeterli bir daralma tabi değil) Kronikleşmiş bir problemdir! Kolay kolay çözüleceğimi düşünmüyorum!
3/7
3-)Geniş para arzı FED bilonçada daralmaya gitti. (Yeterli bir daralma tabi değil) Kronikleşmiş bir problemdir! Kolay kolay çözüleceğimi düşünmüyorum!
3/7
Benim beklentim enflasyonda gerilme olacağı yönünde, Temmuz ve Ağustos aylarında gerileme bekliyorum!
Enflasyonda ki gerileme FED’in agresif faiz arttırmasına sebebiyet verecek bir taraftanda Resesyon gerçeği var çünkü FED ABD’nin Resesyona girmesini istemez!
5/7
Enflasyonda ki gerileme FED’in agresif faiz arttırmasına sebebiyet verecek bir taraftanda Resesyon gerçeği var çünkü FED ABD’nin Resesyona girmesini istemez!
5/7
Bitcoin’e ve ABD Borsalarına yansımasına bakacak olursak, enflasyon beklentinin üzerinde gelirse son derece olumsuz olacaktır. Yatay ve düşen fiyatlama bir süre daha devam edecektir! Enflasyonda düşüş görülürse olumlu bir sinyal olarak piyasalar pozitif algılar!
6/7
6/7
Sizlere uzun süredir paylaşmış olduğum strateji doğrultusunda Temmuz ve/veya Ağustos ayında enflasyonda sunî gerileme beklentim sabittir ve piyasalarda bu veri ile birlikte RALLİ beklentim sabittir!
7/7
SON!
7/7
SON!
Loading suggestions...