Ahmed Al Sawi ⁦
Ahmed Al Sawi ⁦

@ahmedalsawi

10 تغريدة 71 قراءة Dec 03, 2021
بمناسبة الفيديو المنتشر بتاع غرق نادي المهندسين.
زمان و أنا طفل سمعت مهندس بيحذر واحد كان بيشتري شقة على البحر وقال جملة فاكرها
ما فيش اسكندراني يسكن في بيت منه للبحر مباشرة و دي حقيقة أنا شخصياً ما أعرفش حد عنده شقة على البحر.
عندنا بيت في أبوتلات ثاني صف و مع أنه مبني في الثمانينات إلا أنه تقريباً غير صالح للاستخدام الآدمي لأن الأعمدة أغلبها شرخ.
البيت اللي قدامنا و منه للبحر مهجور من ساعة ما بنوه.
عشان تبني حاجة على البحر مباشرة محتاج مواصفات خاصة و مواد خاصة غير اللي تبني بيها في الداخل و أيضاً محتاج دراسة خاصة للتربة و دراسة لاتجاهات الرياح.
كمثال لو شفت العمارات المبنية في أبوقير على البحر و سايبين الواجهة على الطوب الاحمر هتلاقي الطوب مجوف و البيت من جوة مملح
لذلك المقاهي و المطاعم هناك بتتغسل يومياً من برة و جوة بمية حلوة عشان تفضل على حالها.
حد هيقول طيب العجمي زمان كانت بيوتها روعة.
صحيح و اللي حصل في البيوت دي بعد كده جريمة لأن البيوت دي كانت بتتبني بالحجر و حوائط حاملة مش خرسانة يعني مافيش حديد و كان البيت دور أو دورين بحد أقصى و حواليه شجر بيحميه و مع ذلك كان الأثاث بيتضرر و محتاج صيانة قبل الصيف.
زمان لما بدأت هوجة النوادي اللي على البحر كل اللي بيفهموا قالوا لهم كده غلط محدش سمع الكلام و كله كان بيتحجج بالسرايا و سان جيوفاني و الشاطبي و المنتزة.
طبعاً اللي مايعرفش يقول عدس طبيعة المكان اللي اتبنت فيه الحاجات دي توفر لها بعض الحماية و مع ذلك كل واحد منهم كان بيتصرف عليه شيئ و شويات عشان يستمر و لذلك السرايا و كازينو الشاطبي لما حصل فيهم إهمال إتقفلوا لفترات طويلة.
على فكرة نادي المهندسين مش أول مرة يحصل فيه كده و كل النوادي اللي جنبه بيحصل فيها كده و أكثر..
انت جاي في مدينة عارف إنها اندفنت مرتين قبل كده و تبني في البحر بأساليب قديمة و تعمل حماية لا تسمن ولا تغني من جوع.
طيب عملتها و خلصنا... انت عارف أن في نوة جاية تقوم تسيب النادي مفتوح و الباركينج شغال و راصص الترابيزات و الكراسي و كله تمام و تؤجر القاعات للحفلات.
خلاصة القول إحنا ربنا ساترها معانا عشان عارف إننا غلابة في مخنا و غرورنا متسلط علينا وده ذنب الغلابة اللي حرمتوهم من البحر
و ياريتكم عاملين حاجة نتباهى بيها إلا ياربي تدخل النوادي دي تحس انك في قبر من ريحة العطانة بالأضافة لسوء الخدمة والمعاملة.

جاري تحميل الاقتراحات...