مثلا در اینجا می توانید آرای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ افغانستان را در ولایت سرپل و در شعبه دبیرستان دخترانه جوزجان را به تفکیک میز رایگیری ببینید (به تعداد نامزدها هم توجه کنید):
iec.org.af
iec.org.af
شده و حاصلی از آن به بیرون می آید که نمی شود صحت آن را راستی آزمایی کرد.
تا جایی که من در خاطر دارم تنها نوبتی که توهمی بر نامزدهای انتخاباتی عارض شد که خود دست به تجمیع همزمان آرا با وزارت کشور بزنند سال ۱۳۸۸ بود که ستادهای موسوی و کروبی با اجاره تجهیزات یک مرکز پیامک قصدداشتند
تا جایی که من در خاطر دارم تنها نوبتی که توهمی بر نامزدهای انتخاباتی عارض شد که خود دست به تجمیع همزمان آرا با وزارت کشور بزنند سال ۱۳۸۸ بود که ستادهای موسوی و کروبی با اجاره تجهیزات یک مرکز پیامک قصدداشتند
پانوشت: ساز و کار رایگیری در افغانستان را از اینجا بخوانید. ظاهرا با معرفی بیومتریک و اثر انگشت راه تقلب از طریق ثبت نام افراد خیالی یا تکراری هم در آن کشور دشوار شده است. google.com
۳- از نگر من خودزنی های خفیفی مثل اعلام مشارکت زیر ۵۰ درصد بیشتر اعتبار خریدن برای فرایندی غیر قابل صحت سنجی است. اینکه احتمالا اعداد آرای نهایی از صندوقها «هم» تاثیر می پذیرند قابل تصور است، اما چیزی از مخدوش بودن کل فرایند نمی کاهد.
پیش از وقوع: آن «ه» در عبارت «ترفنده» توییت دوم هکسره نیست! کلمه ترفندها بوده که در بازبینی و کوتاه کردن جمله برای جا دادن در یک توییت «ه» اش جا مانده است!
جاري تحميل الاقتراحات...