Birazdan paylasacagim bilgiseli henuz paylasan gormedim, bu ve diger paylastigim bilgileri yararli buluyorsaniz, bana desteginizi uzerinden gosterebilirsiniz.
Ref ile ugrasamam diyenler agac ekip sertifikasini yollarsa o da ziyadesiyle mutlu eder
Ref ile ugrasamam diyenler agac ekip sertifikasini yollarsa o da ziyadesiyle mutlu eder
Iki cesit volatilite vardir, gecmis volatilite ve beklenen volatilite
Gecmis volatilite herhangi bir assetin x zaman araliginda ne kadar hareket ettigini olcer
Implied volatilite ise bu assetin onumuzdeki x zaman araliginda ne kadar hareket edeceginin tahmininde bulunur
Gecmis volatilite herhangi bir assetin x zaman araliginda ne kadar hareket ettigini olcer
Implied volatilite ise bu assetin onumuzdeki x zaman araliginda ne kadar hareket edeceginin tahmininde bulunur
BTC icin benim bildigim iki tane index var ilki ve eski olani LedgerX Volatility index (LXVX)
Digeri ise yine LedgerX tarafindan ama t3 ortakligiyla cikan BitVol
Bknz: t3index.com
Digeri ise yine LedgerX tarafindan ama t3 ortakligiyla cikan BitVol
Bknz: t3index.com
LXVX ile BitVol arasindaki en bariz fark bildigim kadariyla data source olarak BitVol daha fazla kaynaktan besleniyor
Bir de biri gunluk kapanisa gore digeri ise dinamik olarak guncelleniyor
Bir de biri gunluk kapanisa gore digeri ise dinamik olarak guncelleniyor
Ben BitVol degeri ile gun icinde beklenen max/min degerleri nasil hesaplanacagini anlatacagim, benzer calismayi LXVX ile de yapip tek rakam bulmak yerine aralik bularak daha olasilikli deger bulabilirsiniz
Biliyorum cogunuz ornek isteyecek
Bugun icin ornek verecek olursam:
Guncel BitVol degeri: 84.99%
Gunluk kapanis (BTCUSDTP): 58794.16
84.99% * 100 รท 365 = 23.28
58794.16 / 23.28 = 2525
Gunluk Tepe: 58794.16 + 2525 = 61319
Gunluk Dip : 58794.16 - 2525 = 56269
Bugun icin ornek verecek olursam:
Guncel BitVol degeri: 84.99%
Gunluk kapanis (BTCUSDTP): 58794.16
84.99% * 100 รท 365 = 23.28
58794.16 / 23.28 = 2525
Gunluk Tepe: 58794.16 + 2525 = 61319
Gunluk Dip : 58794.16 - 2525 = 56269
Peki BitVol degerini nereden bulacagiz diye soracak olursaniz , bonus olarak API ile de ulasabilecegniz URL:
t3index.com
t3index.com
Simdilk benden bu kadar, ozgun bulup desteklemek isterseniz
RT ile daha cok kisiye ulasmasini saglarsaniz da memnun olurum
#btcvolatility
RT ile daha cok kisiye ulasmasini saglarsaniz da memnun olurum
#btcvolatility
Benzer bir IV @BambouClub'in paylasimi ile Deribit icin DVOL varmis, gunluk volatilite beklentisini hesaplamasi da dokumantasyonda gayet net aciklanmis
Ilgili arkadaslar bu degeri de takip edebilir
Ilgili arkadaslar bu degeri de takip edebilir
Loading suggestions...